Oldal kiválasztása

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége 2020. szeptember 9-én 17.00 órakor a Marcali és Vidéke HE szervezésében horgászvizsgát tart, melyre várjuk a jelentkezőket.

A vizsga helye:    Marcali, Orgona u. 2. Civil Szervezetek Háza.

Jelentkezni szeptember 7-éig, az egyesület honlapjáról, a “Dokumentumok” fülre kattintva, onnét letölthető jelentkezési lapon lehet, melyet kitöltve, aláírva beszkennelve a HE e-mail címére (marcalihe@marcali-he.hu ) kell beküldeni. A jelentkezők regisztrálása a beérkezés időrendjében történik, elfogadásáról e-mail-ben adunk tájékoztatást.

A vizsga díja:      Ingyenes (a MOHOSZ fizeti)

A vizsgára elsajátítandó tananyag a NÉBIH honlapjáról letölthető füzet: http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/horgaszvizsgara-valo-felkeszulest-segito-tankonyv?inheritRedirect=true

Felkészülést segítő foglalkozás csak a vizsgát megelőző 1 órában lesz.

Próba vizsgázás lehetséges a https://pecacsarnok.hu/horgaszvizsga-gyakorlo-teszt/ oldalról letölthető próba-tesztlapon.

A vizsgán az vehet részt, aki előzetesen regisztráltatta magát a HORINFO rendszerben, és igényelte a Magyar Horgászkártyát. A Magyar Horgászkártya ára 2.200.- Ft (gyermek horgászoknak csak regisztrálni kell, és az ingyenes). Aki még nem tudta előzetesen elvégezni a regisztrációt, az a vizsgát megelőző órában a helyszínen is megteheti Bedő Sándorné, HE ügyintéző segítségével.

A horgászvizsga két részből áll, és bizottság előtt zajlik. Az írásbeli vizsgán 32 kérdést tartalmazó tesztet kell kitölteni, ahol minden kérdés 1 pontot ér, és minimum 21 pontot el kell érni a megfelelt szinthez. Csak az mehet a halfelismerésre, aki sikeresen írásbelizett.

A halfelismerésnél az elérhető 20 pontból legalább 13-at kell megszerezni.

A sikeres állami horgászvizsgát követően, a MOHOSZ által vizsgáztatásra feljogosított vizsgabizottság állami horgászvizsga bizonyítványt állít ki, amelyet a vizsgáztató a helyszínen átad a vizsgázónak.

Vizsgával kapcsolatos további tudnivalókról a honlapunkon tájékozódhat, illetve, illetve Bedő Sándorné HE ügyintézőtől a 06 30/414-5853 telefonszámon érdeklődhet.

Sikeres vizsga esetén mód nyílik a horgászegyesületi, szövetségi illetve MOHOSZ tagság létesítésére, illetve az Állami Horgászjegy, balatoni, Nyugati-övcsatornai területi jegy megvásárlására.

Jó felkészülést, eredményes vizsgázást kívánok!

 

Horgásztársi üdvözlettel:

Kiss Lajos HE elnök