Oldal kiválasztása

A Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2019. december 13-án kihelyezett állami horgászvizsgát szervezett Marcaliba. A még hagyományos vizsgarendszer szerint lebonyolított vizsgára 35 horgászjelölt: 7 gyermek, 4 ifi és 24 felnőtt jelentkezett, és regisztrált. Közöttük 11 hölgy is volt! A jelöltek a vizsgára egyénileg készültek, de a felkészülésüket az egyesület szakemberei (Kiss Lajos elnök és Terjék András titkár) is segítették.

A vizsgázók első feladata egy 32 pontos teszt-feladatsor helyes kitöltése volt. Rövidebb-hosszabb idő alatt mindenki sikerrel vette az akadályt, ezért folytathatták a vizsgát. Érdemes megjegyezni, hogy a leggyorsabban, és 97 %-os sikerrel egy hölgy vizsgázónk abszolválta a tesztet! Gratulálunk!

A szóbeli feladatok között halfaj felismerés, fajlagos tilalmi idők, mennyiségi és méretkorlátozások, halbiológia, általános horgászati, környezetvédelmi, alapvető jogszabályi és vizirendészeti ismeretekkel kapcsolatos kérdések szerepeltek.

A horgász-jelöltek kellő felkészültségről tettek tanúbizonyságot, mindegyiküknek sikerült megszereznie az állami horgászvizsgát.

A három fős vizsgabizottság nevében Bertalan Ferenc elnök értékelte a vizsgázók teljesítményét. Felkészültségüket megfelelőnek értékelte, és kiemelte az előzetes felkészítő foglalkozások pozitív hatását.

A sikeres vizsgát tett új horgásztársainknak gratulálunk, és a 2020-as horgászévre sikeres és eredményes horgászatokat kívánunk. Várjuk őket tagjaink sorába!

Kiss Lajos HE elnök