Oldal kiválasztása

A Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2019. április 5-én kihelyezett állami horgászvizsgát szervezett Marcaliba. A vizsgára 36 horgászjelölt jelentkezett, és regisztrált. Betegség, vagy egyéb elfoglaltság miatt azonban négyen nem tudtak megjelenni, ők a későbbiekben Keszthelyen, Kaposváron, vagy más meghirdetett vizsgahelyen pótolhatják a vizsgát. Összességében 32 leendő horgásztársunk bizonyította be, hogy horgászismeretekből alaposan felkészült. A jelöltek felkészülését egyesületünk szakemberei (Szijártó Ferenc elnökségi tag, Kiss Lajos elnök és Terjék András titkár) segítették, melyen a részvétel önkéntes és ingyenes volt.

A vizsgázók első feladata egy 32 pontos teszt-feladatsor helyes kitöltése volt. Az mehetett tovább a szóbelire, aki legalább 23 feladatra helyes választ adott. A többségnek a feladat megoldása nem okozott nagyobb nehézséget, rövidebb-hosszabb idő alatt mindenki sikerrel vette az akadályt. Mivel ezt a szintet mindenki sikerrel teljesítette, folytathatták a vizsgát. Érdemes megjegyezni, hogy egy hölgy vizsgázó a feladatlapot 100 %-osan teljesítette! Gratulálunk!

A szóbeli feladatok között halfaj-ismeret, fajlagos tilalmi idők, mennyiségi és méretkorlátozások, halbiológia, általános horgászati, környezetvédelmi, alapvető jogszabályi és vizirendészeti ismeretekkel kapcsolatos kérdések szerepeltek.

A horgász-jelöltek a vizsgán kellő felkészültségről tettek tanúbizonyságot, végül minden horgásznak sikerült megszereznie az állami horgászvizsgát.

A négy fős vizsgabizottság nevében Bertalan Ferenc elnök értékelte a vizsgázók teljesítményét. Felkészültségüket megfelelőnek értékelte, és kiemelte az előzetes felkészítő foglalkozások pozitív hatását.

A helyszínen lehetőség volt az újonnan megszerzett horgászvizsga-bizonyítvány birtokában az állami horgászjegyek, illetve területi engedélyek megvásárlására. Ezt 12 horgásztársunk azonnal meg is tette. Többen pedig jelezték, hogy a közeljövőben félfogadási időben kívánják kiváltani az állami horgászjegyüket, illetve megvásárolni a területi engedélyeket.

A sikeres vizsgát tett új horgásztársainknak gratulálunk, sikeres és eredményes horgászévet kívánunk. Ez évben már őket is várjuk az egyesületi halfogó napunkra!

A vizsgáról készült felvételeket Szijártó Ferenc készítette.

Kiss Lajos HE elnök